Rapoo- It solutions & Corporate template

073-2168401

צור קשר

adi@vitkin.org.il
שלח דוא"ל

מאת: בר-כוכבא מדרשי
שקשוקה  א – לה – בר-כוכבא
מתכון סודי ומסורתי העובר במשפחה מדורי דורות. הדור האחרון שובר את הסוד בפני הציבור הרחב:
מקור המאכל בשבטי הרועים ההרריים של ההרחבה בטיבט עילית.
ומעשה שהיה, כך היה: רועה יצא רכוב על גב סוסתו להביא אוכל למשפחתו. הוא שם את כל הביצים בסל אחד (בניגוד להוראות), בנוסף, שם בסל עגבניות, פלפלים, שומים ובצלים ויצא עליז ושמח לדרכו.
בדרך הסוס ניגף באבן, הרועה נפל ואיבד את הכרתו. הסוס הנאמן חיכה ליד בעליו והסל המעוך. הביצים השבורות התערבבו בסל עם הירקות. שמש ההרים הקופחת 'בישלה' את כל העיסה בסל. כששבה לרועה הכרתו, רצה דבר מה להשיב את נפשו. פתח את הסל, והנה לפניו תבשיל מדיף ריח ניחוח של ביצים מקושקשות, עגבניות משוקשקות, שום מעוך ופלפלים מרוסקים מתובלים בעשבי ההר.
הרועה גמר את המאכל, ודהר לשבטו, שמח וטוב לב, לספר על המאכל החדש שגילה:

מה? כמה? איך?

מה? - שקשוקה מתובלת אפוייה בתבנית פיירקס.

כמה? - 1 תבנית פיירקס מלבנית בינונית, 7 שיני שום מקולפות, 1 בצל גדול, פלפל ירוק, פלפל אדום,פלפל צהוב חצי פלפל חריף,
1 קופסת 'בסיס לשקשוקה' של חב' "יכין", חצי כוס מים, קורט מלח, קורט פלפל, קורט פפריקה אדומה, כפית מחוקה של סוכר, 12-14 ביצים והרבה הרבה אהבה:

איך? - מחממים שמן זית במחבת/סיר גדול, מוסיפים לשמן את הבצל, והפלפלים החתוכים, (גם את הפלפל החריף) ואת שיני השום החתוכות. מטגנים ובוחשים עד שיש ריח נעים והירקות מקבלים צבע שקוף. מוסיפים למחבת את קופסת ה'בסיס לשקשוקה', מוסיפים חצי כוס מים, כפית סוכר, המלח הפלפל והפפריקה. מבשלים על האש עד שחלק מהנוזלים מתאדים.
שופכים את התערובת הרותחת לתבנית הפיירקס המחוממת, ועל זה שופכים את הביצים. עושים עם כף מעין גומא לכל ביצה, כל ביצה שוברים לצלוחית, רואים שהיא טובה, ואז שופכים לתערובת, בלי שביצה מכסה על חברתה.
מכסים בנייר כסף, ואופים בתנור 30-40 דקות בחום בינוני פלוס, עד שהלבן השקוף של הביצה נהיה לבן בהיר, ועל הצהוב יש כמעין קרום לבנבן שקוף.

אזהרה - כל מנה של שקשוקה 'סוחבת' איתה בקלות 3-4 פרוסות חלה שטובלים ברוטב, דבר שכשלעצמו מוסיף למאכל עוד 417.5 קלוריות למנה.

בתיאבון !!!

מערכת הצבעות דיגיטליות הצבעה דיגיטלית אתר לקיבוץ קריאות שירות קריאות שירות