
מה? כמה? איך?
מה? - שקשוקה מתובלת אפוייה בתבנית פיירקס.
כמה? - 1 תבנית פיירקס מלבנית בינונית, 7 שיני שום מקולפות, 1 בצל גדול, פלפל ירוק, פלפל אדום,פלפל צהוב חצי פלפל חריף,
1 קופסת 'בסיס לשקשוקה' של חב' "יכין", חצי כוס מים, קורט מלח, קורט פלפל, קורט פפריקה אדומה, כפית מחוקה של סוכר, 12-14 ביצים והרבה הרבה אהבה:
איך? - מחממים שמן זית במחבת/סיר גדול, מוסיפים לשמן את הבצל, והפלפלים החתוכים, (גם את הפלפל החריף) ואת שיני השום החתוכות. מטגנים ובוחשים עד שיש ריח נעים והירקות מקבלים צבע שקוף. מוסיפים למחבת את קופסת ה'בסיס לשקשוקה', מוסיפים חצי כוס מים, כפית סוכר, המלח הפלפל והפפריקה. מבשלים על האש עד שחלק מהנוזלים מתאדים.
שופכים את התערובת הרותחת לתבנית הפיירקס המחוממת, ועל זה שופכים את הביצים. עושים עם כף מעין גומא לכל ביצה, כל ביצה שוברים לצלוחית, רואים שהיא טובה, ואז שופכים לתערובת, בלי שביצה מכסה על חברתה.
מכסים בנייר כסף, ואופים בתנור 30-40 דקות בחום בינוני פלוס, עד שהלבן השקוף של הביצה נהיה לבן בהיר, ועל הצהוב יש כמעין קרום לבנבן שקוף.
אזהרה - כל מנה של שקשוקה 'סוחבת' איתה בקלות 3-4 פרוסות חלה שטובלים ברוטב, דבר שכשלעצמו מוסיף למאכל עוד 417.5 קלוריות למנה.
בתיאבון !!!